GUARNIZO- ORDIZIA ESTANDA(3-1)

PUNTURIK GABE ITZULI DIRA URDIÑAK
Asteburu honetan, ordiziako neskak Santanderrera joan dira, Guarnizorekin norgehiagoka jokatzera. Aurreko partiduko emaitza ona zela eta, Estandako neskak motibazio handiarekin joan dira 3 punturekin itzultzeko asmoz, baina, ez da posible izan.

Norgehiagokaren lehenengo segundutik etxekoak presionatzen hasi dira eta erasoan ere intentsidade handia eman diote, hori dela eta, urdiñei kostatu egin zaie aurkarien atera iristera. Eta lehenengo zatian kontzentrazio handiarekin gogor eutsi diote zeroko emaitzari.

Bigarren zatiari dagokionean, Guarnizo taldeko neskak berdin jardun dute, baina oraingoan, urdiñak presiotik errazago atera dira, eta gol aukera gehiago sortu dituzte. Horrela ba, kontraeraso batean eta Nai-ren pase batez Agurnek ezker hankaz gola sartu eta markagailuan aurreratzea lortu dute.
Ordiziko neskak emaitza mantentzen saiatu dira kontraerasoan ondo isten eta aurkarien presiotik ateratzen, baina defentsako akats bategatik etxekoek jokaldiz berdintzea lortu dute 10. minutuan. Goierritarrak, beraz, partidu hasiera balitz bezala jarraitu dute, burua jetsi gabe, eta aukerak sortzen, baina epaileek zerutik falta bat pitatu dute eta 2. gola sartu dute etxekoek.
Emaitza kontran eduki arren, Estandako neskak presionatzea eta portera jokalaria ateratzea erabaki dute partidua irabazteko asmoz. Gol aukera asko izan dituzte eta ez diote utzi santanderko neskei beren lana nahi zuten moduan egiten. Ahaleginak ahalegin, ez dute lortu beste golik sartzea, eta epaileak azken minutuetan penalti bat pitatu du Ordiziarren kontra, markagailua 3-1era igoz, eta irabazteko aukerak zapuztuta. Eta horrela bukatu da norgehiagoka, etxekoak 3 puntu eskuan izanda.

Elena Paradela jokalariak lan bikaina egin zuen atezain modura.

EL ESTANDA MERECIÓ MÁS

Las chicas comandadas por Emilio no merecieron perder ya que hicieron méritos suficientes para traer algo positivo de Cantabria, pero los árbitros se encargaron de que eso no ocurriese. "Tuvimos que jugar contra el Guarnizo y los colegiados, y ese fue uno de los motivos que nos hizo volver de vacío".

Toda la primera parte transcurrió muy igualada, con un buen nivel de juego por ambas partes, con varis ocasiones de gol por cada equipo, pero como ninguno estuvo dispuesto a abrir el marcador al descanso se llegó con empate a cero.

Visto lo visto, se esperaba una segunda parte muy emocionante, y así fue. En el minuto 4, Nai pudo abrir el casillero por dos veces consecutivas, pero la guardameta local protagonizó dos buenas intervenciones. Un minuto más tarde llegaba el primer gol a favor de las de Estanda, a pies de Agurne a pase de Nai. Fue un golazo por toda la escuadra.

Pero, a partir de ahí, los colegiados cántabros se convirtieron en los protagonistas de la noche, y así en el m.9 pitaron una falta inexistente al borde del área y se produjo el empate 1-1. En el m.13 llegaba el 2-1, tras escapársele el balón de las manos a la guardameta urdiña. No obstante, las del Estanda no dieron el partido por perdido, y dispusieron de varias ocasiones claras. "Sin embargo, cuando la suerte te da la espalda, apunta el míster, poco te queda por hacer". En cualquier caso, añade, jugamos con intensidad, pero las locales nos hicieron muchas faltas que los colegiados cántabros no pitaron, circunstancia que puso nerviosas a las urdiñas, que nada pudieron hacer para conseguir algo positvio. Emilio insiste en que no hay que quitarles mérito a las anfitrionas, pues disponen de un buen conjunto y jugadoras con mucha experiencia, "pero yo me quedo con el buen trabajo que realizaron las nuestras".

A la ordiziarra Elena le correspondió asumir la responsabilidad de defender la porteria urdiá, labor que desempeño sensacionalmente bien, enhorabuena.

JUGARON: ELENA, MAITE, ITSASO, AGURNE, NAI, BEA, EIDER, IZASKUN Y ANE IZAGIRRE.